open-navfaktor-logo
search
Humanitarni čin
Izložba i prodaja fotografija "Sunčana strana Mostara"
Prihod od prodaje naminjenjen Udruzi za Down sindrom Mostar
29.10.2018. u 13:22
get url
text

-Kad čovjek prenoći u Mostaru, nije zvuk ono što ga probudi ujutro, nego svjetlost - napisao je Ivo Andrić, a kod nas probudio ideju za organizaciju takmičenja na temu "Sunčana strana Mostara", koji je dio projekta "Sunčana strana FBiH", pojasnili su iz agencije Primera, koja zajedno sa Obala art centrom provodi ovaj projekt uz sufinansiranje Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Na dva konkursa koja su se provodila na društvenim mrežama Instagram i Facebook učestvovali  su svi zainteresirani sa amaterskim fotografijama na kojima su uslikali sunčani Mostar  (zrake sunca /svjetlost u Mostaru). Cilj je bio promovirati Mostar kao poželjno turističko odredište sa prekrasnom klimom, bogatom sunčanim danima.

Tri najbolje fotografije će biti nagrađene od Hrvatskog narodnog kazališta (godišnja karta za predstave), Fitnes centra Studentskog centra Mostar (mjesečna članarina na program po izboru i masaža) i Oriflame kozmetike, a osim nagrada, motiv za učestvovanje je i humanitarni čin.

Naime, najbolje fotografije će od danas biti izložene na 1. spratu Mepas Malla te će fotografije i photobookovi sa fotografijama Mostara od službenog fotografa konkursa Franje Bošnjaka biti ponuđeni na prodaju turistima, firmama i građanima Mostara.

Sav prihod od prodanih fotografija i photobookova bit će namijenjen za Udrugu Down sindrom Mostar, odnosno za logopetske i defektološke terapije za njihove korisnike.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.