open-navfaktor-logo
search
Djeca gladna
Između migranata i bh. policije postavljena metalna ograda
Grupa djece došla je do novinarskih ekipa, koje se nalaze u blizini granice s transparentima na kojima piše "I need country", "Open border" i "We need help"
25.10.2018. u 14:08
get url
text

Na oko 100 metara od Graničnog prijelaza Velika Kladuša - Maljevac, gdje se trenutno nalazi više od 100 migranata, postavljena je metalna ograda, javlja Anadolu Agency (AA).

Kod metalne ograde s jedne strane nalaze se pripadnici Granične policije BiH, a s druge migranti, koji treći dan pokušavaju preći u susjednu Hrvatsku.

Broj migranata je smanjen u odnosu na prethodne dane kada ih je u blizini granice bilo više od 300. Prije pola sata tražili su i prevodica za pregovore s pripadnicima Granične policije.

Pregovori nisu rezultirali pronalaženjem rješenja.

Trenutno je situacija mirna. Grupa djece došla je do novinarskih ekipa, koje se nalaze u blizini granice sa transparentima na kojima piše "I need country", "Open border" i "We need help". Uzvikivali su i "We are hungry".

Od jutarnjih sati nije bilo volontera na terenu, koji su tu bili u srijedu.

Na mostu, granici BiH i Hrvatske i dalje je mali broj pripadnika Granične policije Hrvatske i još  nije uklonjena metalna ograda. Iako je granični prijelaz odblokiran, saobraćaj se još ne odvija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.