open-navfaktor-logo
search
FUZIP na terenu
Izvršeno 26 kontrola u FBiH, u jednom slučaju cijena peleta bila veća od 561,60 KM
U predmetu kontrole temeljem odluke Vlade Federacije BiH o propisivanju mjere neposredne kontrole cijena određivanjem najvišeg nivoa cijena za pelet, federalni tržišni inspektorat je u subotu 12. novembra izvršio 26 inspekcijskih nadzora kod proizvođača i prometnika peleta FBiH, u okviru kojih je kod jednog subjekta nadzora utvrđeno prekoračenje propisane cijene od 561,60 KM.
14.11.2022. u 12:59
get url
text

- Kod četiri subjekta kod kojih je pelet zatečen u prodaji, nije bilo odstupanja od propisane cijene, dok kod ostalih kontrolisanih subjekata pelet nije zatečen u prodaji.

U nadzorima je prvog dana primjene odluke učestvovalo svih 13 federalnih tržišno-turističko-ugostiteljskih inspektora, a od subote su putem web obrasca za prijavu nepravilnosti zaprimljene tri prijave građana o neusklađenim cijenama peleta.

Podsjećamo, za realizaciju i nadzor nad provođenjem odluke zadužene su federalne i kantonalne tržišne inspekcije, temeljem Zakona o kontroli cijena. Federalna uprava za inspekcijske poslove nastavlja intenzivno vršenje nadzora nad primjenom ove odluke i u narednim danima.  Pozivamo sve proizvođače i prometnike peleta da koriguju cijene u skladu s odlukom Vlade FBiH, kako ne bi bili predmet sankcionisanja - saopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove. 

Iz FUZIP-a pozivaju građane da prekoračenje propisane cijene peleta koja je ograničena na 561,60 KM (480 KM plus PDV) u maloprodaji prijave putem:

- kontakt forme "Prijavi nepravilnost" na web stranici FUZIP https://fuzip.gov.ba/prijavi-nepravilnost/ 

- telefona za prijave 033 / 22 66 44 (otvoren 24 sata)

-  e-maila [email protected]

-  poštom, na adresu Fehima ef. Čurčića br. 6. Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.