open-navfaktor-logo
search
Padavine ne prestaju
Jako nevrijeme ponovo u Sniježnici u Teočaku, groblje i ceste potpuno poplavljeni
Stanovnici naselja Sniježnica u Teočaku još zbrajaju štete od poplava koje su ih zadesile prije tri dana, a padavine ne prestaju. Nevrijeme je danas ponovo izazvalo bujične poplave, a na snimcima se vidi kako je groblje potpuno potopljeno.
11.06.2023. u 14:56
get url
text
Teočak, poplava
Teočak, poplava

Vodena bujica kreće se cestom poput rijeke. Mašine su na terenu, ali trenutno ne mogu puno uraditi zbog velikih nanosa.
Vodena bujica je nosila sve pred sobom, a najteže stanje je u mjesnoj zajednici Sniježnica.

Kako javlja Fena, Općinski štab Civilne zaštite Teočak je proglasio stanje prirodne nesreće, a protekla dva dana radilo se na saniranju šteta koje je pričinilo nevrijeme. Međutim, nakon današnjih padavina sve ono što je urađeno morat će se ponoviti.

- Ekipe su na terenu i pomažu stanovništvu. Putna komunikacija Teočak - Sapna je u prekidu - izjavio je Tajib Muminović, načelnik Općine Teočak.

Prethodne noći kritično je bilo i u teočanskom naselju Ogorelica. Stanovnici su u strahu od novih padavina, a ne pamte da se ikad nešto slično dogodilo u njihovim krajevima kao što su bujične vode u Sniježnici.

Teško stanje je i u naseljima Nezuk, Međeđe, Žuje – Šarci i naselja duž regionalne saobraćajnice Kalesija – Sapna. U Sapni je također proglašeno stanje prirodne nesreće.

VEZANI TEKST - Mještani Sapne imali su besanu noć zbog bujica: Voda je udarala u kuće i nosila sve

Vodena bujica je nosila sve pred sobom, prodrla je i u kuće. Stanari su morali biti evakuirani. Porodica Burzović ostala je bez svega.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.