open-navfaktor-logo
search
Obavijestio javnost
Jasmin Salkić podnio ostavku na mjesto direktora BH-Gasa
Jasmin Salkić, vršilac dužnosti direktora BH-Gasaa, podnio je ostavku na tu funkciju.
19.08.2021. u 10:29
get url
text

U obavijesti koju je uputio medijima i javnosti, Salkić je kao razlog ostavke naveo da "ne želi biti saučesnik kriminalnih radnji pojedinaca".

- Kao menadžer kompanije koju sam naslijedio gotovo pa propalu, izgradio sam, sa svojim timom, tržišno vrijednu kompaniju te započeli/pokrenuli Južnu interkonekciju i stavili smo državu ispred ličnog interesa. Podnosim ostavku jer ne želim biti saučesnik kriminalnih radnji pojedinaca, niti sprovoditi zamisli koje su protivne zakonima i načelima života kojima ja živim - naveo je Salkić.

Dodao je da je "sav prethodni period u kojem je izložen od Fadila Novalića i Nermina Džindića i šutnje ovog dvojca na kriminal i podržavanje istog, rušenje državne kompanije, tajnih snimanja direktora, praćenja, montiranja procesa, i prodavanja interesa države radi ličnih ambicija ovog dvojca" nešto na šta on ne pristaje i u čemu ne želi učestvovati.

- Dvojac koji trenutno kormilari Fedracijom BiH su grobari energetske nezavisnosti BiH, vrijeme će pokazati. Svi dokazi i sve opisane protivzakonite radnje predate su u FUP, a ostalo je do države i tužilaštva. Država će nekad i proraditi, neka ne sumnjaju, a kriminal valjda neće postati obrazac ponašanja svim mladim ljudima ako se to ne desi - naveo je Salkić.

Zaključuje kako "smatra da je ispunio ukazano povjerenje da iz privatnog sektora dođe i napravi nešto u javnoj kompaniji, od strateškog značaja", te da "o tome govore svi njegovi rezultati i rezultati njegovog tima, odnosno rezultati same kompanije zadnjih godina".

- Moje je bilo da olovkom sačuvam i napravim daljnji iskorak onoga što je neko puškom odbranio…, ali protiv petokolonaša može samo sistem države odgovoriti, koji za sada šuti - naveo je Salkić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.