open-navfaktor-logo
search
Pitali smo
Je li direktorica Hitne pomoći Bašić-Živadinović podnijela ostavku; Husejinbegović-Musić: Još nije zasjedao Upravni odbor
Dr. Amra Bašić-Živadinović, direktorica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, podnijela je neopozivu pismenu ostavku, a za vršiteljicu dužnosti trebala bi biti imenovana dr. Jasna Husejinbegović-Musić, specijalista urgentne medicine, saznaje Faktor.
22.05.2023. u 19:09
get url
text

Kako bismo provjerili ovu informaciju, pozvali smo dr. Husejinbegović-Musić, koja nam je kazala "kako do toga još nije došlo jer još nije zasjedao Upravni odbor, te kada bude imala zvaničnih informacija po tom pitanju, moći će ih podijeliti sa javnošću".

- To stoji, ali informacija još nije stoposto tačna sve dok Upravni odbor ne bude zasjedao i proveo cijeli proces, te dao zeleno svjetlo za imenovanje vršioca dužnosti direktora Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS. Upravni odbor će zasjedati, da li će on razriješiti trenutnu direktoricu i imenovati novu, ostaje da vidimo. Bašić-Živadinović je još tu, postoje procedure razrješenja i imenovanja novog direktora - kazala je Husejinbegović-Musić.

Na pitanje da li je tačno da su svi šefovi u Hitnoj pomoći i glavni tehničar također podnijeli ostavke, Husejinbegović-Musić odgovorila je "kako nema takvu informaciju".

- Ja sam šef i radim, ne znam da smo podnijeli bilo kakve ostavke - dodala je Husejinbegović-Musić.

Pitali smo i da li je tačno da su razlozi ostavke Bašić-Živadinović "nedavno neugodno iskustvo porodice čijeg je sina ugrizao krpelj, ali da su ljekari u Hitnoj pomoći navodno odbili intervenisati".

- To su priče za malu djecu, Hitna pomoć je tu za pacijente, tu smo da ih pregledamo i uvijek smo ih pregledali. Takve stvari ne treba širiti. O pravim razlozima ne možemo govoriti - kazala je Husejinbegović-Musić.

Podsjetimo, za direktoricu Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS dr. Amra Bašić-Živadinović imenovana je polovinom augusta 2021. godine nakon što je sa te pozicije smijenjen dr. Adem Zalihić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.