open-navfaktor-logo
search
Faktor saznaje
Je li kraj neizvjesnosti za građane: U toku sastanak predstavnika vlada FBiH i RS-a o isporuci plina za KS
U Sarajevu je u toku sastanak predstavnika entitetskih vlada u vezi s transportom plina za Kanton Sarajevo, saznaje Faktor.
12.01.2024. u 10:45
get url
text

VEZANI TEKST - Iz Istočnog Sarajeva opet "zaprijetili": Ugovor u narednih nekoliko dana ili obustava isporuke gasa za FBiH

Kako smo nezvanično saznali, sastanku prisustvuju federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić, a s druge strane stola su ministar energetike i rudarstva bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Petar Đokić i direktor kompanije Sarajevo-gas Istočno Sarajevo Nedeljko Elek.

Na ovom sastanku trebao bi se postići dogovor o novom ugovoru između Energoinvesta i Sarajevo-gasa Istočno Sarajevo o transportu gasa za KS.

Podsjećamo, nakon što je krajem prošle godine došlo u pitanje snabdijevanje plinom KS zato što Sarajevo-gas Istočno Sarajevo insistira na povećanju cijene transporta (sa 11,1 da bude uvećana na 14,1 marku, po 1.000 kubnih metara plina), entitetske vlade su dogovorile nastavak isporuke energenta, ali uz obavezu što hitnijeg potpisivanja ugovora.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.