open-navfaktor-logo
search
Skupština KS
Je li nepristojno pitati: Kako je ministar Šteta "ekspert za ekonomiju", a završio školu za ugostiteljsku djelatnost?
Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić poručio je zastupniku Harisu Zahiragiću, nakon što je pitao za diplomu ministra saobraćaja Adnana Štete, kako je nepristojan.
15.11.2023. u 14:19
get url
text

Zahiragić se osvrnuo na dostavljene biografije novih ministara u kojima je za ministra saobraćaja navedeno kako je ekspert za ekonomiju.

- Dodao je i za nabavke i prodaju. To jeste zaista majstor, za nabavke posebno i ekspert, može se reći, s obzirom da ima najveće nabavke u historiji Kantona Sarajevo sa sakrivenim ugovorima. Ali, recite mi, kako je ekspert za ekonomiju, to mi je nejasno. A ja imam informaciju da je završio Visoku školu za ugostiteljsku djelatnost na Sokocu - naveo je Zahiragić.

Intervenisao je predsjedavajući Okerić.

- Kolega Zahiragiću, upozoravam Vas kao čovjek da čuvate čast i ugled ljudi. Vrlo često hodate na ivici pristojonosti i kulture. Pokušajte biti pristojni - kazao je.

Zahiragić je odgovorio kako nije nepristojno pitati nekoga koji je fakultet završio.

- Inputirate mi nepristojnost, a ja sam odgojen. Zaista jesam, i moram reći da ovdje ništa nije nepristojno - odgovorio mu je Zahiragić.

VEZANI TEKST - Ko se školovao na Sokocu, a ko u SAD-u: Završena provjera diploma premijera i ministara u Vladi KS

Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo 2021. godine je izvršio provjeru diploma svih ministara i premijera Vlade Kantona Sarajevo. Tako je tada saopćeno da ministar saobraćaja KS Adnan Šteta posjeduje diplome sa dodiplomskog studija – Visoka škola za uslužni biznis Sokolac, te postdiplomskog studija sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta za poslovni inženjering i menadžment Banja Luka, poznatijeg kao Univerzitet PIM. Obje obrazovne ustanove, na Sokocu i u Banjoj Luci, su privatne.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.