open-navfaktor-logo
search
Reakcija KO SDA Sarajevo
"Jedna raskrsnica ne čini prugu, Konaković nije pao s neba, on može popravljati samo ono što je sam pokvario"
Vlast u Kantonu Sarajevo treba prestati obmanjivati građane i fotografisati jednu po jednu raskrsnicu, već do kraja mjeseca u rad pustiti prugu na dionici Ilidža - Čengić Vila. Za to su u netransparentnom procesu potrošili isuviše budžetskog novca, ali i strpljenja građana Sarajeva, saopćio je Kantonalni odbor SDA Sarajevo. 
04.08.2022. u 11:58
get url
text

- Elmedin Konaković treba prestati zavaravati sebe i svoje pristalice kako on "gradi i popravlja ono što su drugi pokvarili." Konaković nije pao s neba, niti se može prodati pod nadolazeću političku zvijezdu i narodnog revolucionara. Na površini političkog blata u Kantonu Sarajevo, Konaković se preletaštvom održava skoro dvije decenije. Tako da novcem poreznih obveznika u Kantonu Sarajevo on može popravljati samo ono što je sam pokvario - saopćili su iz KO SDA Sarajevo i dodali:

- Kada Tužilaštvo Kantona Sarajevo i drugi istražni i policijski organi uskoro otvore istragu o načinu na koji su ugovarani poslovi i finansirana obnova tramvajske pruge u Sarajevu, postat će jasno zašto je "Trojka" ove poslove sklapala tajnim ugovorima, pokušavajući da zataška ulogu koju su u tom projektu imali srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić i njegova vlada. Bit će to posljednji sudijski zvižduk populistima i varalicama iz samozvane "najbolje Vlade ikad", koji su se predstavljali promjenom i novom političkom snagom u Kantonu Sarajevo.

Konaković je na svom Facebook profilu objavio fotografije postavljenih novih tramvajskih šina na raskrsnici kod Doma penzionera te naveo:

- Završeno je postavljanje novih tramvajskih šina na raskrsnici kod Doma penzionera. Sredinom sljedeće sedmice novi izgled dobit će raskrsnice u Nedžarićima i kod Energoinvesta, a radovi će početi za vikend. Oni su govorili da ne može, spinovali, podmetali, apelirali. Mi smo gradili i popravljali sve ono što su pokvarili. Vraćamo povjerenje u institucije, ljude i procese!

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.