open-navfaktor-logo
search
Najavio Ramo Isak
Jesu li ikada privedeni i saslušani oni koji su podržavali brutalno ubistvo Nizame Hećimović?
Nakon svirepog ubistva Nizame Hećimović 11. augusta ove godine, koje je ubica mlade žene uživo prenosio putem društvenih mreža, ministar unutrašnjih poslova FBiH Ramo Isak kazao je da će zatražiti od FUP-a i MUP-a TK da ispita sve osobe koje su na društvenim mrežama podržavale ubicu i veličale zločin. Međutim, do danas ostaje nepoznanica da li su MUP-ovi postupili kako je ministar najavio.
03.10.2023. u 07:49
get url
text

VEZANI TEKST - Svi koji su na mrežama podržavali ubicu iz Gradačca bit će privedeni i ispitani

Između ostalog, pitali smo Federalnu upravu policije jesu li osobe koje su podržale ubicu ikada privedene i ispitane i za koliko njih je eventualno utvrđeno da su počinili krivično djelo?

- Informišemo Vas da policijski službenici Federalne uprave policije ne mogu komentarisati predmete koji su u radu, niti bilo šta što se odnosi na iste, s obzirom na to da bi svaka informacija iznesena u javnost, a koja se tiče navedenog mogla ugroziti istragu.

Molimo Vas da se za sve informacije koje se tiču navedenog obratite nadležnom Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona -  naveli su u FUP-u.

Nermin Sulejmanović počinio je trostruko ubistvo 11. augusta počevši od svoje nevjenčane supruge Nizame Hećimović, a već je bio prijavljivan policiji za nasilje u porodici.

On je usmrtio svoju nevjenčanu suprugu ispred vikendice u mjestu Sibovac, nedaleko od Gradačca. Svemu tome prisustvovala je njihova devetomjesečna kćerka. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.