open-navfaktor-logo
search
Provjerili smo
Jesu li započeli radovi na izgradnji pruge Ilidža - Hrasnica?
Iako je ranije navedeno da je zabilježen početak radova na izgradnji tramvajske pruge Ilidža - Butmir - Sokolović Kolonija - Hrasnica, na to ćemo izgleda još pričekati.
17.08.2023. u 07:55
get url
text

Mediji su početkom mjeseca naveli kako su započeli radovi na uklanjanju ivičnjaka na trotoaru i parkingu kod Doma zdravlja Ilidža, a kuda je predviđen početak produženja pruge od okretaljke na Ilidži, koja će ići dalje u pravcu Butmira i dalje do krajnje stanice u Hrasnici.

Faktor je jučer posjetio ovu lokaciju, međutim, nismo zatekli nijednu mašinu. Uklonjen je samo dio ivičnjaka na ovom trotoaru i polovina parkinga je ograđena. 

{$galerijaFotografija}

Na ogradi se nalazi tabla turske kompanije Yapi Merkezi Insaat ve Sanayi A.S. i Yapiray Demiryolu Insaat Sistemleri ve Ticaret koja je izvođač radova. 

VEZANI TEKST - "Pao" prvi čekić na izgradnji pruge Ilidža - Hrasnica

Tramvajska pruga Ilidža – Hrasnica – Ilidža bit će duga 12,9 kilometara, a na njoj će biti izgrađeno 20 novih tramvajskih stanica i dvije okretnice, na Ilidži i u Hrasnici.

Vrijednost projekta je 26.201.054,52 EUR bez PDV-a, a rok za izgradnju je 18 mjeseci.

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta ranije je potvrdio da izgradnja dugo iščekivane tramvajske pruge Ilidža – Hrasnica počinje u drugoj polovini ovog mjeseca bez spominjanja konkretnog datuma.

0J4A8924.JPG
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.