open-navfaktor-logo
search
Gradonačelnica Sarajeva
Jevrejska zajednica u Sarajevu podržala Karić: Ova posjeta je jasan pokazatelj da sam bez razloga meta napada
Predstavnici Jevrejske općine Sarajevo i La Benevolencije posjetili su danas gradonačelnicu Grada Sarajeva Benjaminu Karić i izrazili joj svoju podršku zbog prijetnji i uvreda koje je joj je uputio izvršni direktor Aluminija Amir Gross Kabiri.
23.11.2023. u 18:46
get url
text

VEZANI TEKST - Zašto je policija ekspresno uhapsila Faću, a o Kabiriju šute?

- Kad kažem da je čast i privilegija biti na čelu glavnog grada zaista to mislim jer ne postoji grad sličan našem Sarajevu.
Nakon što sam sinoć objavila neprijatnosti kojima sam izložena u posljednje vrijeme, jutros sam prve na vratima mog kabineta dočekala predstavnike Jevrejske općine Sarajevo i La Benevolencije koji su došli da mi daju svoju podršku.

Upravo ta podrška mi je jasan pokazatelj da sam bez razloga meta i da mi se pokušava pripisati sve ono što ne liči na mene ni na grad na čijem sam čelu. Puno mi znače riječi ljudi čije je djelovanje nemjerljivo važno i potrebno našoj zajednici.

Zato dragi moji, Jevrejska općina Sarajevo i La Benevolencija, od srca hvala. Želim se posebno zahvaliti na kontinuiranoj podršci Udruženju generala Bosne i Hercegovine koji su i danas stali uz mene. Hvala od srca svim sugrađanima na upućenim riječima podrške, vi ste moj motiv i snaga - poručila je Karić. 

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Refik Lendo, najoštrije je osudio prijetnje i pritiske izraelskog biznismena Amira Grossa Kabirija prema gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić.

- Pozivam nadležne institucije, prije svega Federalnu upravu policije kojoj je predata prijava, da prioritetno postupe po ovom slučaju, te da poduzmu sve radnje predviđene zakonima kako bi zaštitili gradonačelnicu Sarajeva - naveo je Lendo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.