open-navfaktor-logo
search
Izvještaj ministarstva
Još 33 osobe u RS-u pozitivne na koronavirus, među njima i doktor
Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u entitetu Republika Srpska, u posljednja 24 sata izvršeno je testiranje 697 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još 33 osobe.
14.05.2020. u 09:42
get url
text

Riječ je o 17 muškaraca i 16 žena.

Četiri osobe muškog spola su mlađe životne dobi, šest srednje i sedam osoba je starije životne dobi. Jedna osoba ženskog spola je mlađe životne dobi, deset je srednje i pet je starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta sedam osoba je iz Prijedora, šest osoba je iz Banje Luke, četiri osobe su iz Gacka, tri osobe su iz Bosanske Gradiške.

Tri osobe su hospitalizovane, dok će ostali biti u izolaciji u skladu sa definisanim procedurama. Ukupno 22 osobe su navele kontakt sa pozitivnim osobama, dok ostali nisu mogli da navedu jasnu epidemiološku vezu.

U okviru aktivnog nadzora, u protekla 24 sata, testiran je još 101 zdravstveni radnik i ovi nalazi su negativni, a pozitivan test na novi virus korona potvrđen je kod jednog doktora iz Bolnice u Prijedoru.

Novi virus korona potvrđen je i kod jednog korisnika doma za starija lica iz Skender-Vakufa. U posljednja 24 časa testirano je i još 50 osoba iz lokalnih karantina ili objekata za izolaciju i svi rezultati testova su negativni.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.201 slučaj virusa korona, a oporavilo se 511 osoba.

Od posljedica COVID-19 preminula je 81 osoba u ovom entitetu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.