open-navfaktor-logo
search
Apel
Jusić: Poštediti Islamsku zajednicu BiH od dnevne politike
U Bosni i Hercegovini je ionako sve pretjerano politizirano. Voljeli bismo da se prepozna iskreno nastojanje Islamske zajednice da se drži dalje od dnevne politike, kazao je savjetnik reisu-l-uleme i glasnogovornik Islamske zajednice u BiH
16.12.2019. u 16:30
get url
text

Islamska zajednica (IZ) zbog interesa javnosti i svojih članova još jednom apeluje na sve aktere političkog života u Bosni i Hercegovini da njene predstavnike i institucije poštede u svojim međusobnim političkim obračunima, izjavio je za Preporod.info Muhamed Jusić, savjetnik reisu-l-uleme i glasnogovornik Islamske zajednice u BiH.

- U Bosni i Hercegovini je ionako sve pretjerano politizirano. Voljeli bismo da se prepozna iskreno nastojanje Islamske zajednice da se drži dalje od dnevne politike - kazao je Jusić.

Ocijenio je neprihvatljivim etiketiranje imama od strane političkih i državnih zvaničnika, kao i huškanje javnosti protiv predstavnika Islamske zajednice, čemu smo svjedočili proteklih dana.

- Sredstva koja se dodjeljuju Islamskoj zajednici za različite projekte iz budžeta nisu sredstva koja izdvajaju političari iz svojih vlastitih prihoda, niti za vlastite potrebe imama. To su sredstva građana među kojima su i članovi i pripadnici Islamske zajednice. Vjerujemo kako se ta sredstva Islamskoj zajednici mogu i trebaju dodjeljivati transparentno i prema važećim procedurama, kao što bi se po istim kriterijima trebala dodjeljivati i drugim vjerskim zajednicama i organizacijama nevladinog sektora. Sve mimo toga je i za Islamsku zajednicu neprihvatljivo - dodao je Jusić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.