open-navfaktor-logo
search
Jedan zadržan u KCUS-u
Jusko o sukobu u kampu Blažuj: Učestvovalo nekoliko stotina ljudi, 20 povrijeđenih
Ismir Jusko, ministar unurašnjih poslova KS na današnjoj press konferenciji se, između ostalog, osvrnuo i na sukob između migranata u kampu Blažuj u kojem je, prema informacijama kojima raspolaže MUP, učestvovalo nekoliko stotina ljudi.
13.04.2020. u 14:47
get url
text

- U jednom momentu svo osoblje kampa se povuklu zbog toga što je strahovalo za svoj život i svoju sigurnost. Pripadnici MUP-a, posebno pripadnici specijalne jedinice, reagovali su na vrijeme, spriječili su daljnje širenje sukoba jer bilo je na granici još veće eskalacije nego što je bila u tom momentu. Povrijeđeno je 20 osoba, jedna teže i ona je zadržano na kliničkom centru. U ovom momentu traje uviđaj da vidimo šta je bio okidač ovog sukoba - rekao je Jusko.

On je rekao da su tokom vikenda policajci imali dosta posla, posebno prilikom obilaska izletišta. Također je naglasio da je situacija s onima koji krše mjere samoizolacije dosta bolja jer ih je u ovom trenutku desetak u odnosu na više od stotinu prije sedam dana.

Na kraju je još jednom upozorio sugrađane da poštuju propisane mjere jer će u suprotnom nadležni morati uvesti još rigoroznije, a možda i 24-satnu zabranu kretanja. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.