open-navfaktor-logo
search
Konkurs
Jusufović: Blizu 7.000 prijava za rad u ASA Bolnici
Direktor projekta ASA Bolnice Rasim Jusufović kaže da se na konkurs za odabir oko 400 kadrova koji će raditi u ovoj medicinskoj ustanovi, a koji je bio otvoren mjesec dana, prijavilo blizu 7.000 kandidata, od čega najviše za medicinsko osoblje.
16.02.2023. u 09:22
get url
text

- Drago nam je da je interes tako velik i da su kandidati prepoznali ASA Bolnicu kao svog budućeg poslodavca i poželjno mjesto za dalji lični i profesionalni razvoj. Cilj nam je povjerenje opravdati kroz transparentu komunikaciju prema svim prijavljenim kandidatima. Vrlo predano i temeljito radimo na obradi svih pristiglih prijava kako bismo u narednom periodu kontaktirali sve kandidate koji budu ispunjavali uvjete navedene u konkursu - kaže Jusufović u razgovoru za Fenu.

Ističe da imaju vrlo kvalitetan odziv kandidata u segmentu medicinskog osoblja i da će to biti prvi prioritet prilikom popunjavanja pozicija.

- Kada su u pitanju ljekari specijalisti, istovremeno radimo na pregovorima sa nekim iskusnim kadrovima iz BiH, ali također razgovaramo sa našim stručnjacima koji su etablirani širom svijeta, a koji su spremni da svoju karijeru nastave u budućoj ASA Bolnici. Kako smo više puta do sada istakli, naš primani cilj je kvalitet usluga i stručnost i shodno tome ćemo i birati zaposlenike - naglašava Jusufović.  

Odgovarajući na pitanje kada planiraju potpisivanje ugovora s izabranim kandidatima i hoće li oni proći neku dodatnu edukaciju specifičnu za ASA Bolnicu, Jusufović kaže da će proces zapošljavanja ići u skladu sa potrebama i terminskim planom.

- Cilj nam je u prvoj fazi popuniti ključne pozicije za medicinske discipline koje će biti dostupne odmah nakon otvaranja. To su sve one usluge koje spadaju u domen sekundarne zdravstvene zaštite i koje pružaju opće bolnice. Uporedo s tim radit ćemo i na odobiru kadrova za administrativne pozicije i nemedicinsko osoblje. Ono što je bitno naglasiti jeste da će zapošljavanje ići sukcesivno i da će svi dobiti blagovremeno informacije o statusu njihovu prijave.  Kako bismo odmah na samom početku osigurali najbolju kliničku ekspertizu i postigli visok nivo bolničke usluge, za one vještine i znanja koja se pokažu deficitarnim, edukacija i treninzi će krenuti već od aprila mjeseca tekuće godine a sve u okviru našeg strateškog partnerstva sa Međunarodnim Medicinskim univerzitetom u Beču - navodi direktor Jusufović.

On kaže da će ASA Bolnica biti zdravstvena ustanova koja pruža zdravstvene usluge iz oblasti opšte hirurgije, ortopedije, interne medicine sa posebnim težištima na kardiologiju i gastroenterologiju, pedijatrije, ginekologije i porodiljstva kao i odjel urgentnog zbrinjavanja pacijenata.

- Osim bolničkog liječenja, moderno opremljene ambulante će biti na raspolaganju našim pacijentima za dijagnostiku, specijalističke preglede kao i male medicinske zahvate koji ne potrebuju prijem u bolnicu svaki dan u dvije smjene - dodaje direktor.

Govoreći o 25. novembru kao najavljenom datumu za otvaranje bolnice Jusufović ističe da su zadali sebi veoma ambiciozan rok za uspostavljanje bolnice, da teže ispuniti ga, a "naše ushićenje raste kako se taj datum približava".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.