open-navfaktor-logo
search
Tokom zvaničnog susreta
Kad se Krišto zahvali Plenkoviću za pomoć Hrvatima: Zastupnici o premijerki BiH i njenim neprimjerenim izjavama
Predsjedavajuća Vijeća ministara Borjana Krišto zahvalila se jučer hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću jer pomaže hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini.
20.10.2023. u 21:02
get url
text

VEZANI TEKST - Plenković o Trgovskoj gori: Odlagalište zasad ostaje u krugu elektrane Krško; Krišto ga informirala o Izbornom zakonu

Jučer je održan sastanak delegacija Vijeća ministara BiH i Vlade Hrvatske u okviru posjete hrvatskog premijera Bosni i Hercegovini. Nakon sastanka, javnosti su se obratili Krišto i Plenković.

- Želim se zahvaliti na svemu onom što Vlada Hrvatske čini kada su u pitanju infrastrukturalni projekti od saobraćaja do oblasti zdravstva, obrazovanja i imaju višestruku značaj kako za hrvatski narod u BiH - kazala je ona pa dodala "a i za sve stanovnike koji žive na cijelom prostoru BiH".

Njenu izjavu za Faktor je prokomentarisao je državni zastupnik Naše stranke Predrag Kojović.

- Ona je premijerka svih građana BiH i sa te pozicije je neprimjereno davati takve izjave - naveo je on.

Evidentno je da Hrvatska, kao i Srbija, čine sve da dijelove teritorija BiH tretiraju kao svoje vlastite pri tome pružajući institucionalnu podršku samo pripadnicima "svog naroda" i općinama gdje su većina, smatra zastupnik SDA u PSBiH Edin Ramić.

- Tako da je to samo jedan u nizu projekata. S druge strane imamo zvaničnike u institucijama BiH, u ovom slučaju iz HDZ-a, koji se smatraju odgovornima samo stranci koja ih je postavila i narodu kojeg predstavljaju, država i interes svih građana je sporedna stvar - kazao je on.

Izjavu Krišto komentarisao je na društvenoj mreži X i federalni zastupnik SDP-a Damir Mašić.

- Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto nikako da shvati da je ona premijerka svih građana Bosne i Hercegovine i da na poziciji koju obnaša ne predstavlja niti jedan narod pa ni hrvatski, već samo i isključivo sve građane naše zemlje - napisao je Mašić.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.