open-navfaktor-logo
search
Dva termina
Kada bi mogla biti zakazana sjednica Doma naroda FBiH
Još nije zakazana sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine dok će Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH 25. jula razmatrati rebalans budžeta Federacije Bosne i Hercegovine.
20.07.2023. u 08:37
get url
text

- Čekamo zakazivanje sjednice na kojoj bi bili energetski zakoni, ali eto još nema poziva. Zastupnički dom je usvojio energetske zakone. Kao što je poznato sa dnevnog reda posljednje sjednice koju smo održali 26. juna, sa dnevnog reda su skinuti energetski zakoni jer se od nas tražilo da ih prvi razmatra Zastupnički dom.

Što se tiče sjednice na kojoj bi se našao rebalans budžeta, neće biti prije razmatranja rebalansa u Zastupničkom domu - kazao nam je delegat Mirnes Bašić.

Razgovarali smo i sa sekretarom Doma naroda FBiH Izmirom Hadžiavdićem.

- U opticaju su dva termina za sjednice i to 27. juli i 31. juli. Vidjet ćemo. U svakom slučaju da bi Dom naroda FBiH razmatrao rebalans budžeta FBiH za ovu godinu, potrebno je da to prethodno učini Zastupnički dom - govori Hadžiavdić.

Delegat Irfan Čengić nam je rekao kako očekuje da će predsjedavajući Doma naroda FBiH Tomislav Martinović sazvati sjednicu za posljednju sedmicu jula.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.