open-navfaktor-logo
search
Slijedite žutu strelicu
Kada će biti završeno asfaltiranje Ložioničke ulice u Sarajevu
U novembru 2023. godine počela je rekonstrukcija Ložioničke ulice u Sarajevu, od raskrsnice kod Zavoda PIO i radovi su se prema najavi iz Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo trebali završiti do 7. februara 2024. godine, ali nisu.
09.02.2024. u 07:52
get url
text
Ložionička ulica
Ložionička ulica

{$galerijaFotografija}

Do sada je izvršeno asfaltiranje i ostao je da se uradi još habajući sloj asfalta. To će se završiti, kako smo saznali u Derekciji za puteve Kantona Sarajevo, u maju 2024. godine. 

Na asfaltiranom dijelu Ložioničke ulice saobraćajni znakovi na asfaltu su obilježeni žutom bojom, što je zbunilo mnoge građane.

- Žute linije na asfaltu su privremene zbog kanalisanja saobraćaja da se spriječe saobraćajne nezgode, jer bilo je nekih incidentnih situacija dok to nismo obilježili na saobraćajnici – pojasnili su iz Direkcije za puteve KS.

Projektom je predviđena obnova 400 metara saobraćajnice koja je bila u lošem stanju. Urađena je zamjena kompletne kolovozne konstrukcije i pješačkih staza, s određenim korekcijama na sistemu odvodnje oborinskih voda. Izvršena je i zamjena slivničkih rešetki i nivelacija šahtova, a također bit će zamijenjena vertikalna signalizacija i iscrtana nova horizontalna signalizacija.

Izvođač radova je Strabag Sarajevo, a nadzor nad radovima vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo. Vrijednost projekta je 1,1 milion maraka s PDV-om.

IMG_20240206_104540.jpg
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.