open-navfaktor-logo
search
Potpisali ugovore
Kadeti 41. generacije Policijske akademije položili zakletvu: MUP KS dobio još 195 policajaca
Kadeti 41. generacije koji su uspješno okončali obuku za čin policajac na Policijskoj akademiji Ministarstva unutrašnjih poslova Federacije BiH danas su u Sarajevu svečano položili zakletvu.
31.05.2023. u 14:30
get url
text

Tim činom i potpisivanjem ugovora njih 195, od kojih su 16 žene, su stupili u radni odnos u Upravu policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica poručio je novim policajcima da se od njih u svakoj prilici očekuje zakonito i napristrano postupanje, te beskompromisno poštivanje i zaštita osnovnih ljudskih prava.

FOTO: Fena

- Samo takvim postupanjem stičete povjerenje sugrađana i sugrađanki, a vaša časna policijska uniforma poštovanje - istakao je Katica.

Predsjedavajući Skupštine Kantona Elvedin Okerić uputio je apel policajcima da u budućoj službi ne dopuste ni porodici, ni prijateljima, ni političarima a ni biznismenima da im se mješaju u posao.

Naglasio je da se od policije očekuje da bude stručna, profesionalna, hrabra i posvećena svom poslu, te principijelna u provođenju zakona.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.