open-navfaktor-logo
search
"Mreža je bačena"
Kafedžić: Koldžu, Ajnadžića i Berila smo prijavili Tužilaštvu, bit će još prijava, ovo je tek početak
Zbog sumnje da nisu prijavili svu imovinu, Ured za borbu protiv korupcije i upravljanja kvalitetom Kantona Sarajevo podnio je krivične prijave protiv jednog aktuelnog i dva bivša općinska načelnika u Kantonu Sarajevo i dva općinska vijećnika.
28.01.2021. u 20:35
get url
text

Prijave su uslijedile nakon što je utvrđen značajan nesrazmjer između prijavljenih podataka i podataka utvrđenih u postupku provjere koju vrši Ured, a o čemu je Faktor i ranije pisao.

VEZANI TEKST - Tužilaštvu podnesene prijave protiv pet nosilaca javnih funkcija u KS

U medijima su se u međuvremenu pojavile informacije da su Tužilaštvu KS prijavljeni bivši načelnici sarajevskih općina Centar i Novo Sarajevo Nedžad Ajnadžić i Nedžad Koldžo, te načelnik Trnova Ibro Berilo.

Osim njih trojice, prijave su podnesene i protiv Samira Šišića i Abida Jusića, koji su vijećnici u Općinskim vijećima Ilidža i Centar.

- Jesu, to su ta tri načelnika koja su se pojavila u medijima, nažalost, jesu - potvrdio nam je direktor Ureda Erduan Kafedžić.

On je dodao da je to tek početak i da u narednom periodu slijede nove prijave.

Međutim, nije želio otkrivati imena tih osoba koje su predmet provjera jer, kako je naveo, još analiziraju pristiglu dokumentaciju.

Na naše pitanje da li se radi o nekim "krupnijim ribama", Kafedžić je kazao:

- Ide novih 200 provjera, pa vidjet ćemo, mreža je bačena, pa ko god uleti. Ne vagamo ih na manje i veće ribe, za nas su svi isti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.