open-navfaktor-logo
search
Objavljeno rješenje
Kako će izgledati spomen-ploča u Sarajevu tragično nastradalim dr. Azri Spahić i dr. Almi Suljić
Gradsko vijeće Grada Sarajeva sutra će razmatrati Nacrt odluke o podizanju spomen-ploče mladim doktoricama Azri Spahić i Almi suljić koje su tragično nastradale u saobraćajnoj nesreći na Marijinom Dvoru. Objavljeno je i idejno rješenje spomen-ploče koja bi se trebala nalaziti na mjestu nesreće, u marindvorskoj ulici Dolina. 
28.11.2023. u 12:41
get url
text

VEZANI TEKST - Vozilo kojim je bez vozačke upravljao Berberović nije njegovo vlasništvo

- U sarajevskom naselju Marijin Dvor, 26. maja 2023. godine došlo je do teške saobraćajne nesreće u kojoj su život izgubile dvije mlade doktorice, dr. Azra Spahić i dr. Alma Suljić.

Grad Sarajevo planira postavljanje spomen-ploče koja ima za cilj da trajno sačuva uspomenu na mlade doktorice. Također, spomen-ploča će buduće generacije trajno opominjati da shvate ozbiljnost saobraćajnih nesreća, kao i podsticati veću pažnju na sigurnost u saobraćaju - navodi se u odluci. 

Grad Sarajevo preuzima obavezu finansiranja i održavanja spomen-ploče.

- Potrebno je ishodovati prethodne saglasnosti nadležnih institucija, s obzirom na to da je zgrada na kojoj se planira postaviti spomen-ploča nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine i bilo kakva intervencija na fasadi objekta zahtijeva posebne saglasnosti - navodi se. 

Osumnjičeni Armin Berberović je 26. maja ove godine na pješačkom prelazu u naselju Marijin Dvor naletio na tri pješakinje, usmrtivši jednu od njih - Azru Spahić, mladu doktoricu na mjestu, a teško povrijedivši njenu prijateljicu Almu Suljić, koja je nakon skoro mjesec borbe za život, nažalost, preminula. Njihova treća prijateljica E. S. zadobila je lakše povrede.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.