open-navfaktor-logo
search
Sa zvaničnog spiska
Kako javne institucije KS troše budžetski novac: Kupuje se kafa, prirodna voda, pokloni...
Javne institucije Kantona Sarajevo, prema Registru podataka o javnim nabavkama Kantona Sarajevo dostupnom na internet-stranici Vlade Kantona, u 2021. godini nabavljale su doslovno sve i svašta.
26.04.2021. u 08:03
get url
text

U godini pandemije koronavirusa svi su dio sredstava odvojili za higijenski materijal i dezinfekciona sredstva, po cijenama koje variraju od cifri sa dvije i tri nule. 

Također, javni novac se trošio i na nabavku zaštitnih maski, a nije se štedilo ni na mobilne, odnosno fiksne usluge. Zanimljivo je da su "velike" pare su otišle i na nabavku kafe za kafe-aparate. Potrošeni novac opet varira od cifri sa dvije i tri nule. 

Popravljala su se i službena vozila, uporedo plaćale i taksi usluge, u enormnim količinama kupovao kancelarijski materijal, kompjuterska oprema, printeri. Budžetskim novcem plaćale se i nabavke poklona sa logom određene institucije, promotivni materijali, kupovala se i prirodna voda...

Za nabavku kafe za kafe-aparat JU Muzej "Alija Izetbegović" izdvojio je 205 KM, JU "Terapijska zajednica Kampus Kantona Sarajevo" 392 KM, dok je Kamerni teatar 55 dao 1.598 KM. Usluge popravke službenog vozila, isti teatar, platio je 4.998 KM, a Fond Kantona Sarajevo za izgradnju stanova za članove porodica šehida i poginulih boraca, ratne vojne invalide, demobilizirane borce i prognane osobe, usluge popravki službenih vozila platili su 548 KM. 

Uprava policije MUP KS za nabavku cvijetnih aramnžmana izdvojila je 68 KM, Fakultet političkih nauka za nabavku hrane i pića izdvojio je 400 KM... 

Na ovom linku pogledajte gdje je sve otišao budžetski novac. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.