open-navfaktor-logo
search
O svemu šute
Kako su zvaničnici NiP-a "završavali" zastupnike u pri izboru delegata u Dom naroda FBiH?
Bivši član Naroda i pravde i zastupnik u Skupštini Bosansko-podrinjskog kantona Nijaz Musić tokom druge redovne sjednice ovog tijela iznio je niz optužbi o tome kako su Elmedin Konaković i ostali zvaničnici te stranke "završavali" zastupnike u Goraždu pri izboru delegata u Dom naroda Federacije Bosne i Hercegovine. To svjedočenje bivšeg NiP-ovca ostalo je prilično neopaženo u javnosti. 
21.02.2023. u 16:43
get url
text

Aktualizirano je posljednjih dana kada se pojavila navodna prepiska u kojoj je Konaković vršio pritisak na zastupnika u Skupštini Posavskog Kantona Muju Puzića. U jednoj od poruka koju je Konaković navodno poslao Puziću stoji i to da je "sve fino poredao sa HDZ-om".

Tokom sjednice u Skupštini Bosansko-podrinjskog kantona raspravljalo se o mandatima za delegate Doma naroda FBiH te je Nezim Alagić (NiP) doveo u pitanje mandat Aide Obuća (SDA).

Na njegove optužbe reagovao je Musić te istakao kako je Alagić "lider u iznošenju neistina".

- Jedna sugestija kolegi Alagiću, da sam sebi postavi pitanje i zapita se zbog čega nije dobio moju podršku? Tačno je da je nije dobio, ali nek se zapita zbog čega.

Odvažno je dovoditi u pitanje mandat kolegice Obuća pogotovo kada znate kako ste Vi došli do svog mandata. Govoriti o "završavanju", "kupovini" nekog ili određivanju isto tako smatram jako odvažnim pogotovo ako se prisjetimo njegove konstatacije, tvrdnji i obećanja članovima koalicije, njih 15 sjedi ovdje, da ću upravo ja biti "završen" i "odrađen" od nekih ljudi. Ja evo mislim da su svi ostali razočarani da nisam ni "odrađen" ni "završen".

Nije bilo davno, to je bilo prije samo nekoliko mjeseci, ja mislim da je to period kad su pojedini članovi upravo njegove političke organizacije imali i pravo i obavezu da prijave boravište na području kantona jer nisu odlazili odavde lobirajući, tražeći, pritiskajući, ganjajući ljude.

VEZANI TEKST - Zildžić: Konaković mora javnosti objasniti da li je i kome je nudio novac i pozicije u zamjenu za podršku

Prije nego što bih prigovorio kolegici Aidi Obuća, ja bih se zapitao i prisjetio Vas na neke Vaše kolege. Treba da se okrenete samo malo lijevo, desno i nazad pa ćete vidjeti upravo kolege koje su u Vaše ime pokušali mene da "odrade" nudeći mi novac, pozicije i federalne i kantonalne. Nemojte se smijati, upravo ste pogledali jednog od svjedoka – naveo je Musić, između ostalog.

Sjednica je održana 24. januara, a nijedan član NiP-a, pa ni njihov lider Konaković, nisu demantovali tvrdnje Musića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.