open-navfaktor-logo
search
Podrška
Kalesijski vijećnici jednoglasni, 20.000 KM ide za pomoć Turskoj, kao i paušali vijećnika
U Kalesiji je danas održana 3. vanredna sjednica Općinskog vijeća na kojoj je jednoglasno donesena Odluka da se iz budžeta Općine Kalesija izdvoji 20.000 KM na ime pomoći građanima Turske koji su stradali u razornom zemljotresu.
09.02.2023. u 12:17
get url
text

- Novac ćemo izdvojiti sa stavke budžetska rezerva i on će biti uplaćen na račun naše bratimljene općine Talas koja se nalazi u regiji Kayseri i koja radi na prihvatu porodica iz pogođenih područja koje su izgubile svoje domove - kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

On je kazao da će se i vijećnici u Općinskom vijeću Kalesija odreći jednomjesečnog paušala kao i dnevnica, a novac će biti usmjeren u nabavku materijala za izgradnju stambenih kontejnera za stanovanje koji će biti transportovani u regije Turske gdje se desio zemljotres.

Na 3. vanrednoj sjednici predstavljen je idejni projekat kontejnera čija izgradnja će početi u narednim danima, a pozvani su i građani te privrednici da se uključe finansijski kako bi što prije isti bili urađeni i isporučeni u Tursku, saopćila je Općina Kalesija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.