open-navfaktor-logo
search
Obavijest GPBiH
Kamioni iz BiH mogu u Hrvatsku preko svih graničnih prijelaza
Iz Granične policije BiH obavijestili su da je od ponoći 19. maja omogućen tranzit teretnog prometa preko svih graničnih prijelaza Republike Hrvatske.
19.05.2020. u 11:30
get url
text

Promet za teretna motorna vozila prilikom ulaza i izlaza između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine može se odvijati na svakom graničnom prijelazu.

Navedenom Odlukom Republike Hrvatske znatno će se smanjiti gužve na graničnim prijelazima.

- Pozdravljam Odluku Republike Hrvatske za otvaranje svih graničnih prijelaza za promet teretnih motornih vozila, čime će se znatno smanjiti gužve i višesatna čekanja na graničnim prijelazima. Do sada su se, za vrijeme restrikcijskih mjera povodom pandemije, za promet teretnih motornih vozila koristila samo tri granična prijelaza. Granična policija BiH ulaž -maksimalne napore kako bi se promet na graničnim prijelazima neometano odvijao - izjavio je direktor Granične policije BiH Zoran Galić.

Podsjećamo, dana 19.03.2020. godine donesena je Odluka o određenim graničnim prijelazima preko kojih se odvijao tranzitni promet teretnih vozila preko teritorije Republike Hrvatske. Odluka je donesena na rok od 30 dana, a 18.04.2020. godine njeno važenje produženo je na narednih 30 dana, odnosno do dana 18.05.2020., kada na snagu stupa nova gore navedena Odluka o tranzitu teretnog prometa preko svih graničnih prijelaza RH.                                

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.