open-navfaktor-logo
search
Žestoke osude
Kandidatkinja za Parlament FBiH se pohvalila da je "klepila" kišobranom psa dok je spavao
Azra Dramalija, kandidatkinja Koalicije Država za Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, izazvala je niz osuda i reakcija, nakon što je na svom Facebook nalogu saopćila kako je udarila psa kišobranom jer je spavao u saksiji.
18.09.2022. u 17:42
get url
text

- Kako zabraniti psu da u saksijama spava? Ima li neko neku ideju, neki narodni, oprobani lijek? Ja sam, doduše, danas primijenila kišobran i klepila ga preko leđa (dok je spavao). Iskreno se nadam da će zapamtiti lekciju - stajalo je, između ostalog, na njenom Facebook statusu.

Predvidjela je i to da će se ljubitelji životinja uskoro javiti sa reakcijama, što se, sasvim opravdano i desilo.

Jedan od njih je ustvrdio da se radi o zlostavljanju napuštene životinje, "koja je spavala u saksiji jer je beton hladan i mokar od kiše".

Ragovali su, između ostalih, i iz Koalicije Država, odakle su se ogradili od izjava Dramalije, te najavili ispitivanje spornog slučaja.

- U skladu sa principima Koalicije Država naša Etička komisija će ispitati slučaj i donijeti odgovarajuću preporuku o mogućim sankcijama. Izvinjavamo se svima koji su potreseni njenim postom. Hvala svima koji su nas upozorili na taj slučaj - saopćili su. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.