open-navfaktor-logo
search
Potpisao za "četvorku"
Kantonalni odbor SDA: Čampara treba podnijeti ostavku na funkcije koje obnaša ispred SDA
Izvršni odbor Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Sarajevo jednoglasno je donio zaključak o pokretanju postupka za isključenje Aljoše Čampare iz SDA. Odlučeno je to na večerašnjoj hitnoj sjednici ovog stranačkog tijela.
09.10.2020. u 22:16
get url
text

VEZANI TEKST - Jednoglasna odluka: Aljoša Čampara isključen iz SDA

Općinski odbor SDA Centar Sarajevo ranije večeras je već, također jednoglasno, odlučio da se Čampara briše iz evidencije članova te stranke.

Iz Kantonalnog odbora SDA Sarajevo navode:

- Postupak se pokreće nakon što je Aljoša Čampara potpisao zahtjev za smjenu Vlade Kantona Sarajevo, u kojoj SDA participira kao dio koalicione Vlade, čime je napustio Klub SDA u Skupštini Kantona Sarajevo. Svojim djelovanjem i postupanjem Aljoša Čampara je učinio teže povrede obaveze iz Statuta SDA djelujući suprotno odlukama organa SDA, čime je nanesena znatna šteta i narušen ugled SDA.

Izvršni odbor KO SDA Sarajevo predlaže Predsjedništvu SDA da donese odluku o isključenju Aljoše Čampare iz SDA, te da traži od Čampare da podnese ostavku na pozicije koje obnaša ispred SDA kako slijedi: zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, potpredsjednik Doma naroda Parlamenta FBiH i ministar unutrašnjih poslova FBiH.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.