open-navfaktor-logo
search
Upravljanje iz Banovića
Kantonalni odbor SDA: SDP Tuzlanski kanton isporučuje Mirsadu Kukiću
Da će SDP-ov brak iz interesa, u koji su ušli sa PDA kako bi došli do vlasti u Tuzlanskom kantonu, tu stranku koštati u ovoj mjeri nisu mogli predvidjeti čak ni oni koji su se u njihovim redovima protivili projektu političkog oživljavanja Mirsada Kukića i njegovog, na posljednjim lokalnim izborima propalog političkog projekta, navodi se u saopćenju za javnost Kantonalnog odbora SDA TK.
02.06.2021. u 16:02
get url
text

Iz ove stranke ističu da je SDP, kao stranka sa najviše osvojenih mandata u vladajućoj koaliciji, najvažnije poluge u MUP-u, na Univerzitetu u Tuzli, UKC Tuzla, te brojnim nadzornim i upravnim odborima javnih preduzeća i ustanova, dala upravo Mirsadu Kukiću i "njegoj privatnoj stranci".

- To da se Vlada na čelu sa Kadrijom Hodžićem, kojim se upravlja iz sjene, u prvih sto dana bavila samo kadrovskom politikom, nelegalnim smjenama direktora u školama, dok je borbu sa pandemijom kroz vakcinaciju pretvorila aferu u kojoj je "isparilo" više od 1.000 vakcina, najbolji je pokazatelj u kojem smjeru ide brod kojim se upravlja iz Banovića. Kulminacija pravnog nasilja i politike ličnih interesa u Tuzlanskom kantonu desila se jučer, prilikom imenovanja v.d. UKC Tuzla, na čije je čelo po obećanju iz prošle godine došao Alen Kamerić, doktor sa friškom disertacijom privatnog medicinskog fakulteta, potrebnom za imenovanje, navodi se u saopćenju.

Dodaje se i kako razočarenje građana postupkom kojim se srozava ugled najvećeg Kliničkog centra u ovom dijelu BiH i Medicinskog fakulteta u Tuzli, govori da vlast u Tuzlanskom kantonu gubi podršku "čak i onih malobrojnih, koji su vjerovali u bajke o 'ekspertima' i borbi protiv korupcije sa strankom na čijem se čelu nalazi osoba osuđena za privredni kriminal“.

- Fakturu za koaliciju sa onim koje su s pravom nazivali "grobarima" Tuzlanskom kantona, a od kojih je SDA uspjela očistiti svoje redove, SDP će od svojih birača dobiti na izborima slijedeće godine. Posebno ako i dalje budu pristajali na sve što se ovih dana "kuha" u Banovićima i Sapni - zaključuje se u saopćenju za javnost KO SDA TK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.