open-navfaktor-logo
search
Žalila se Vlada FBiH
Kantonalni sud Sarajevo dostavio spis o nezakonitoj smjeni NO KCUS-a Vrhovnom sudu FBiH
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine koja je smijenila Nadzorni odbor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu 4. oktobra 2023. godine, nije postupila po rješenju Kantonalnog suda u Sarajevu od 28. decembra 2023. godine i u roku od 15 dana poništila nezakonitu odluku i sve vratila u prvobitno stanje.
01.02.2024. u 12:00
get url
text

VEZANI TEKST - Vlada FBiH i dalje pokušava biti iznad zakona: Ima li kazni za nepoštivanje odluka suda u vezi sa NO KCUS-a?

Premijer Nermin Nikšić i Vlada dobili su rok od 15 dana da sve vrate u prvobitno stanje u suprotnom će biti suočeni sa udaljavanjem od dužnosti službenog lica, premijera FBiH a po potrebi i izreći će mu novčanu kaznu a koji nije ispoštovan.

U međuvremenu Vlada FBiH je uložila zahtjev za vanredno preispitivanje pred Vrhovnim sudom FBiH.

U Kantonalnom sudu u Sarajevu smo upitali da li je nešto poduzeto zbog nepoštivanja rješenja koje je pravosnažno.

- Informišemo vas da je na osnovu izvršenih provjera utvrđeno da je u predmetu V broj: 1424/2023 protiv rješenja ovog suda od 04.10.2023. godine, podnesen Zahtjev za vanredno preispitivanje dana 08.01.2024. godine, te da je cijeli spis dostavljen Vrhovnom sudu Federacije BiH na dalji postupak - naveli su nam iz Uprave Kantonalnog suda u Sarajevu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.