open-navfaktor-logo
search
Okerić se ne oglašava
Kapidžić: Čeka li "Trojka" da padne još jedna mrtva glava pa da sazove hitnu sjednicu Skupštine KS
Trinaest opozicionih zastupnika Skupštine Kantona Sarajevo u četvrtak 1. februara uputilo je dopis predsjedavajućem Elvedinu Okeriću (NiP) sa zahtjevom za održavanje hitne sjednice, a sve zbog pogoršane sigurnosne situacije u KS. 
06.02.2024. u 07:32
get url
text

VEZANI TEKST - Trinaest zastupnika traži hitnu sjednicu Skupštine KS zbog pogoršane sigurnosne situacije

Povod je bilo brutalno ubistvo 19-godišnjeg Farisa Pendeka za koje je osumnjičen Adem Šuman kome je određen jednomjesečni pritvor. U petak, 2. februara ujutro Okerić nam je kratko kazao kako još nije vidio zahtjev.

- Nisam dobio zahtjev, nalazim se van zgrade na sastancima. Vidio sam u medijima, mislim da ćemo poslijepodne izaći sa stavom - kazao je Okerić za Faktor.

Međutim, Okerić se nije oglasio u petak niti se javljao na naše pozive, baš kao i danas. 

- "Trojka" čeka da padne još koja mrtva glava u KS. Evo, sinoć je bila eksplozija. Ne znam šta rade, pitanje je da li će uopće biti sazvan Kolegij. Sve je do njih, oni su ti koji godinama vladaju, a svi vidimo kakva je sigurnosna situacija u KS. Potpuno su neozbiljni - kazao je za Faktor Faruk Kapidžić (SDA), jedan od zastupnika koji je potpisao zahtjev za održavanje hitne sjednice.

VEZANI TEKST - Vijećnici Stranke za BiH pozvali Katicu da fotelju prepusti nekome ko će stati u kraj kriminalu

Potpisnik zahtjeva je i Albin Zuhrić (DF), koji također smatra da je pitanje da li će uopće biti Kolegija. 

- Moja pretpostavka je da se namjerno čeka, odugovlači, čak milsim da se neće ni zakazati sjednica. Zašto se ovo dešava? Zato što "Trojka" ne želi da govorimo o njihovoj neučinkovitosti, propustima, prevenciji krivičnih djela koja ne postoji, o svom neradu. Ako mogu izbjeći, oni će vjerovatno to i učiniti - istakao je Zuhrić za Faktor. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.