open-navfaktor-logo
search
Odgovor načelniku
Kapidžić Mandiću: Mogu vam samo predložiti da podnesete ostavku, idite dalje, načelniče...
Ovako je to danas krenulo. Načelnik sarajevske Općine Centar Srđan Mandić zbog obrušavanja dijela zgrade centrale na Marijin Dvoru prozvao je Gradsku upravu Grada Sarajeva da nije ništa uradila kako ne bi došlo do obrušavanja. Odgovorila mu je gradonačelnica Benjamina Karić poručujući da on, odnosno Općina Centar nisu radili svoj posao. Potom je Mandić ponovo pisao gradonačelnici. 
05.03.2023. u 21:38
get url
text

VEZANI TEKST - Zgrada na Marijin Dvoru se obrušava, a Mandić i Karić pišu pisma jedno drugom na Facebooku

U objavi na Facebooku osim Karić, načelnik Mandić je prozvao i Faruka Kapidžića, člana Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika.

Kapidžić mu je odgovorio kratko, naravno, u svom prepoznatljivom stilu. 

- Gospodine centralni načelniče, vidim da me prozivate sa pitanjem "šta Vam je činiti?" vezano za dio zida koji se obrušio na ostacima Nacionalnog spomenika BiH.
Nakon dvije i po godine iskustva i pokušaja bilo kakvog rada sa vama, mogu vam samo predložiti da podnesete ostavku. Kada se bezobrazluk i lijenost spoje, a mediji i stranci udruže pa glasači prevare, to je jedini savjet koji vam mogu dati. Idite dalje, načelniče... Faruk Kapidžić dia - napisao je Kapidžić. 

Mandić je u svojim objavama postavio pitanje "zašto se ovo dešava". 

- Sporna zgrada se nalazi u obuhvatu kvadranta B, za koji je nadležna Gradska uprava. Također, zgrada je, kao i cijelo navedeno područje, proglašena nacionalnim spomenikom i kao takva ne smije biti taknuta, bez obzira na to što ugrožava živote ljudi. Nedjelja je, niko iz nadležne federalne inspekcije nije bio dostupan. Nema ni g. Kapidžića da nam objasni šta nam je činiti - napisao je on. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.