open-navfaktor-logo
search
Novoizabrani zastupnik
Kapidžić: "Trojka" nije zadovoljna s 18 ruku, privlače Efendića, a on se mudro distancira
Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine utvrdila je izborne rezultate, a prema tim rezultatima, sarajevska "Trojka" koju čine Narod i pravda, SDP i Naša stranka trebali bi imati većinu od 18 ruku u Skupštini Kantona Sarajevo.
28.10.2022. u 07:51
get url
text

Bit će interesantno vidjeti kako će izgledati formiranje vlasti i kako će se to odraziti na imenovanje za premijersku funkciju u Kantonu Sarajevo.

Novoizabrani zastupnik u Skupštini KS iz SDA Faruk Kapidžić kaže da ozbiljni pregovori još nisu počeli.

- Pregovori će vrlo brzo krenuti. To zavisi i od federalnog i državnog nivoa. "Trojka" ima 18 ruku i trenutno oni mogu formirati vlast, postaviti svoje ljude, ali se čeka rješenje sa drugih nivoa vlasti da bi se krenulo i u razgovore u Sarajevu - kazao je Kapidžić za Faktor.

Smatra da za "Trojku" nije dobro da ima 18 ruku, te da je to klimava većina.

- Oni nisu sretni s tim i u čitavu priču pokušavaju gurnuti Semira Efendića koji se ovdje mudro distancira - istakao je.

Efendiću je, ističe Kapidžić, krajnji cilj premijerska funkcija.

VEZANI TEKST - Poznata imena 35 zastupnika u KS: Hoće li svi preuzeti svoje mandate?
 

- On je bar iskren pa je to rekao dok ostali šute i nabacuju neke svoje kandidate. To je čak razumno od Efendića s obzirom na to da je dobio najveći broj glasova u Kantonu Sarajevo - zaključuje Kapidžić.

Stranka demokratske akcije dobila je sedam mandata, kao i Narod i pravda. SDP šest, a Naša stranka i Stranka za BiH dobili su po pet mandata.

Demokratska fronta osvojila je četiri mandata, a Stranka za nove generacije osvojila je jedan mandat.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.