open-navfaktor-logo
search
Centar Skenderija
Kapo: U toku popravka protivpožarnog sistema, uskoro postavljamo ledenu plohu
Inspektori protivpožarne zaštite MUP-a KS prošle sedmice izdali su rješenje o zabrani održavanja svih sportskih, kulturnih i drugih javnih manifestacija u Skenderiji, zbog brojnih nedostataka na protivpožarnom sistemu
12.11.2018. u 13:29
get url
text

Popravka protivpožarnog sistema u Skenderiji trebala bi biti završena tokom dana, te će se sve najavljene manifestacije odvijati bez problema, kazao je za Faktor direktor Centra Skenderija Amer Kapo.

- Ispravili smo većinu, do kraja dana će se završiti popravka, tako da nema nikakvih problema. Odmah kada se završi popravka, dostavit ćemo potrebne papire inspekciji – kazao je Kapo.

Kapo pojašnjava da je problem bio u tome što su željeli nabaviti novi protivpožarni sistem, međutim u tome nisu uspjeli, pa su bili primorani da poprave stari.

Podsjećamo, inspektori protivpožarne zaštite MUP-a KS prošle sedmice izdali su rješenje o zabrani održavanja svih sportskih, kulturnih i drugih javnih manifestacija u Skenderiji, zbog brojnih nedostataka na protivpožarnom sistemu.

Kapo navodi da će se sve predviđene manifestacije u Skenderiji održati prema planu. Između ostalih, najavljuje i postavljanje ledene plohe u dvorani "Mirza Delibašić" u sklopu olimpijade za mlade EYOF 2019 koja će biti održana od 9. do 16. februara iduće godine.

- Danas ćemo potpisati ugovor. Ledena ploha bit će postavljena u dvorani "Mirza Delibašić", a nakon EYOF-a moći će biti postavljena i vani, na platou Skenderija, poput klizališta u Zagrebu i Beču – kazao je Kapo.

U Skenderiji je u decembru planiran i Sajam privrede, a u Domu mladih već od iduće sedmice brojni koncerti i predstave.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.