open-navfaktor-logo
search
Intervju
Karadžićev saradnik Mandić: Borim se i želio bih da nema BiH kao države, zahvaljujući Srbiji i Vučiću...
Momčilo Mandić, jedan od najbližih saradnika ratnog zločinca Radovana Karadžića tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu i bivši ministar pravde u Vladi RS-a govorio je za TV Kurir o periodu prije, tokom agresije na BiH, te aktuelnoj političkoj situaciji. 
30.10.2023. u 13:09
get url
text

VEZANI TEKST - Savjetnik Milorada Dodika potegao pištolj na Momčila Mandića?

Govorio je i o predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku sa kojim je u višegodišnjem sukobu. Prošle godine u septembru banjalučka policija uhapsila je Mandićevog sina Vladimira, a prije mjesec dana Dodikov savjetnik u Trebinju je potegnuo pištolj na Mandića. 

Govoreći o budućnosti RS-a "koju je stvarao", Mandić je rekao da "muslimanski, odnosno bošnjački narod i rukovodstvo tražit će da se stvori unitarna BiH, gdje Hrvati i Srbi neće biti ravnopravni, i to će ako dođe do toga, biti zemlja bošnjačkog naroda". 

- U nekim stvarima sam osuđivao Dodika. Uprkos svemu što se dešava između nas, ja Milorada Dodika podržavam u svemu što govori kada je u pitanju otimanje državne imovine. Ja se borim, ja bih to želio da nema Bosne i Hercegovine kao države. Svi smo mi na neki način Milorad Dodik. Ako on ode, doći će neki još veći Srbin koji će tražiti da zemlja bude srpska, ono što je srpsko, da imamo svoju vladu, policiju i sve ostalo što nam pripada po Dejtonskom sporazumu. Iako su nam oteli 64 nadležnosti potpisima visokih predstavnika, međunarodne elite koja dolazi ovdje, odnosno u Sarajevo, i uređuju nam život. Ja sam, vjerujte mi, zabrinut za opstanak RS-a. Da nam nije Srbije, ja moram to reći, mi smo nastali zahvaljujući Srbiji i tada Miloševiću, opstajemo zahvaljujući Srbiji i Aleksandru Vučiću - rekao je između ostalog Mandić

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.