open-navfaktor-logo
search
Slučaj prijavljen MUP-u
Karić: Grad Sarajevo osigurao smještaj za sve prevarene turiste
Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić poručila je da je Grad Sarajevo osigurao smještaj za sve prevarene turiste koji su rezervisali lažni smještaj za doček Nove godine.  
31.12.2023. u 13:58
get url
text

- Grad Sarajevo je svima koji su došli jer vole naš grad, a prevareni su, obezbijedio smještaj. Nesavjesni pojedinci ne smiju biti razlog da praznici ne prođu u najboljem raspoloženju. Naše Sarajevo je grad otvorenog srca i dobrih ljudi.

Večeras, kao i prethodnih godina, bit će centar regije i dobre zabave. Radujemo se dolasku svih turista i gostiju i želimo im nezaboravan doživljaj tokom boravka. Potrebno je da ste prevaru prijavili već MUP-u Kantona Sarajevo, te da se javite na kontakt telefon: +387 61 184 858 ili e-mail: [email protected] - ističe Karić.

Podsjetimo, turisti koji su došli u Sarajevo proslaviti novogodišnje praznike ostali su prevareni za smještaj. Preko stranice za rezervaciju smještaja Booking.com rezervirali su odmor u Sarajevu koji je ponudio izvjesni David Perić.

Na oglasu piše da se apartmani NOA nalaze na adresi Josipa Štadlera, u Starom Gradu. Ipak, dolaskom na mjesto, turisti koji su rezervirali smještaj shvatili su da ti apartmani ne postoje. Nekoliko ih je slučaj prijavilo obližnjoj policijskoj stanici u Logavinoj ulici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.