open-navfaktor-logo
search
Gradonačelnici
Karić i Ćosić diskutuju čije je Sarajevo
Na kritike gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić o obilježavanju neustavnog dana Republike Srpske stigao je i odgovor od Ljubiše Ćosića, gradonačelnika Istočnog Sarajeva.
03.01.2023. u 16:21
get url
text

Komentarišući izjavu Karić da se "neustavno obilježavanje 9. januara seli u Istočno Sarajevo, na kapije grada koji je bio pod terorom agresora i pod najdužom opsadom" Ćosić je rekao kako svako ima pravo na svoje mišljenje, ali da on nikada ne komentariše dan Federacije BiH niti dan Grada Sarajeva koji je "zajednički datum svih nas".

VEZANI TEKST - Karić odgovorila na poziv Malgurskog: Nećete uspjeti u svojim provokatorskim i zlim namjerama

- Ono što najmanje ima pravo jeste da ona komentariše Dan Republike Srpske koji očigledno ne voli - istakao je on Ćosić te dodao da se neustavni Dan RS-a slavi u Istočnom Sarajevu i da ga slave ljudi koji su stanovnici Republike Srpske i koji je vole.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva poručuje kako mišljenje Karić "ne treba da zanima bilo koga u Republici Srpskoj".

- To Sarajevo je jednako moje koliko i njeno, odnosno više moje nego njeno. Ali, sad je ona gradonačelnica i živi u gradu koji su stvarali naši roditelji - kazao je on.

On je istakao da Srbi sada imaju "svoje Istočno Sarajevo koje grade, vole i posvećeni su njemu".

- Svako dobro želimo Sarajevu koje je pored nas, ni na koji način ga nećemo osuđivati, neka idu svojim pravcem - zaključio je Ćosić.

Na njegove izjave reagovala Karić navodeći kako je tačno da su Sarajevo gradili i njegovi roditelji.

- Gradonačelniče Ćosiću, upravu ste, Sarajevo jeste i vaše i tačno je da ga su gradili i vaši roditelji. To jeste vaš glavni grad i treba da se ponosite njime. Naši roditelji i preci su gradili i Sarajevo i Banja Luku i Foču i Prijedor i sve naše zajedničke prelijepe bosanske gradove. Čiji god su roditelji gradili Sarajevo, grad im je otvoren, osim onima koji su ga poslije ubijali - navela je Karić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.