open-navfaktor-logo
search
Odgovor gradonačelnice
Karić poručila Ćosiću: "Protjerane table" pošaljite u zatvore gdje leže osuđeni ratni zločinci
Nakon što je gradonačelnik istočnog Sarajeva, Ljubiša Ćosić, izjavio danas da mu "smetaju table o opsadi Sarajeva, te najavio table s natpisom o protjeranim Srbima", oglasila se gradonačelnica Sarajeva, Benjamina Karić. 
23.01.2023. u 16:51
get url
text

VEZANI TEKST - Ćosić će postaviti table o "protjerivanju" Srba iz Sarajeva: Kako su Karadžić, Krajišnik, Plavšić pozivali na iseljavanje

- Gradonačelniče Ćosiću, "protjerane table" pošaljite u zatvore gdje leže osuđeni ratni zločinci ili ispred kuća onih koji su sistemski tražili od ljudi da napuste domove u Sarajevu. Opet je na meti Grad Sarajevo kojem, ni sam Ćosić, ne može da ospori 1425 dana pod opsadom. Ali zato, na vrlo perfidan način, kaže da se vodio građanski a ne odbrambeno-oslobodilački rat od neviđene agresije na Bosnu i Hercegovinu i njen glavni grad.

Sarajevo je uvijek bilo i bit će grad za sve dobronamjerne i i ljude širokih vidika, svih vjera i nacija. Zato nikada i nikome više nećemo dozvoliti da se ta njegova otvorenost i tolerantnost obezvrijede, i da se žrtva i zločinac izjednačavaju - poručila je Karić u objavi na Facebooku. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.