open-navfaktor-logo
search
Gradonačelnica
Karić pozvala na protestnu šetnju za brutalno ubijenu Nizamu
Gradonačelnica Sarajeva Benjamina pozvala sugrađane da joj se pridruže u mirnoj protestnoj šetnji za Nizamu Hećimović iz Gradačca koju je ubio monstrum Nermin Sulejmanović.
13.08.2023. u 20:12
get url
text

Kako je navela, osjeća svaku obavezu da uradi sve što može kako ova tema ne bi imala svoj rok trajanja, kako to kad nas obično bude.

- Pozivam sve građane Sarajeva da se u svojoj solidarnosti pridruže mirnoj šetnji u znak protesta protiv svake vrste nasilja oko nas, posebno nasilja nad ženama. Grad Sarajevo će biti inicijator i organizator protestne šetnje. Vrijeme je da institucije preuzmu odgovornost i daju dodatni kredibilitet i ozbiljnost situaciji koja je alarmantna. Na mirnu protestnu šetnju, dostojanstvenu pozivam vas sutra, u ponedjeljak u 18 sati.

Okupit ćemo se zajedno kod Katedrale i prošetati do Aria centra. Pozivam sve kolegice i kolege političare bez obzira na stranačku pripadnost da sutra odvoje sat vremena i pridruže se šetnji. Sarajevo moje ovo je minimum koji možemo uraditi. Pored ovoga dozvolite mi da uputim jedan apel. Apel medijima da prate ovu temu, da ne dozvole sistemu da opet zakaže, da izvještavaju, istražuju, da nas informišu. Budite u tome predani, neumorni i profesionalni. Sve najveće slučajeve upravo ste vi iznijeli i otkrivali, neka to bude i sada - navela je Karić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.