open-navfaktor-logo
search
Pomoć zbog poplava
Karić u ime Grada Sarajeva šalje 20.000 maraka Bihaću i Bosanskoj Krupi, ali ne i Sanskom Mostu
Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić objavila je kako će Sarajevo poslati pomoć od po 20 hiljada maraka za poplavama pogođene Bosansku Krupu i Bihać.   
17.05.2023. u 13:46
get url
text

Benjamina Karić se oglasila na svom Facebook profilu, gdje je obznanila koliko će novac biti uplaćeno za pomoć ovim gradovima koji su pogođeni novim poplavama u Bosni i Hercegovini. 

- Pomno pratimo vijesti i slike koje proteklih dana stižu iz poplavljenih područja naše Krajine. U kontaktu sam sa kolegama gradonačelnicima Elvedinom Sedićem i Arminom Halitovićem. U ovim trenucima neće izostati solidarnost iz prijestolnice Bosne i Hercegovine! Grad Sarajevo će danas uplatiti po 20.000 KM za pomoć građanima Bihaća i Bosanske Krupe. Odluka je to donesena na hitnoj elektronskoj sjednici kolegija Gradskog vijeća, a već na narednoj sjednici Gradskog vijeća razmatrat ćemo i dodatne načine pomoći - napisala je Karić. 

VEZANI TEKST - Ružnić: Prirodna nesreća u cijelom USK, Vlada TK, Lendin kabinet, Crveni križ FBiH..., ponudili pomoć, Vlada FBiH još nije

Bihać, gdje je gradonačelnik Elvedin Sedić (Pomak), proglasio je stanje prirodne nesreće, kao i Bosanska Krupa, gdje je gradonačelnik Armin Halitović (SDP). Stanje prirodne nesreće proglasio je i Sanski Most, gdje je načelnik Faris Hasanbegović (SDA). Gradonačelnica Karić nije navela da je u kontaktu sa rukovodstvom te krajiške općine, niti da je Grad Sarajevo razmatrao pomoć i za tu općinu. 

Nakon što su općine proglasile stanje prirodne nesreće, a usljed pogoršanja vremenskih prilika i poplavljene sve veće površini, Vlada Unsko-sanskog kantona je proglasila stanje prirodne nesreće na području cijelog kantona. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.