open-navfaktor-logo
search
Početak škole
Kasumović i ove godine zeničkim prvačićima uručio ruksake
Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović sa saradnicima boravio je danas u Osnovnoj školi "Meša Selimović", u povodu početka nove školske godine i prisustvovao prigodnoj svečanosti.
31.08.2021. u 12:37
get url
text

Bila je to prilika da gradonačelnik Zenice i ove godine uruči prvačićima ruksake, ali i da se obrati najmlađim sugrađanima koji su pred novim razdobljem života.

- Želim presretnoj dječici puno radosti i uspjeha u budućem školovanju. Iako je obrazovanje u nadležnosti kantona, mojim dolaskom na mjesto gradonačelnika Zenica je postala prvi grad u državi koji je ukinuo finansiranje političkih stranaka i od tih sredstava tradicionalno kupujemo zeničkim prvačićima anatomske ruksake i sve neophodne knjige. Meni lično, to je jedna od najdražih odluka koju sam donio jer osmijeh ove djece nema alternativu. Nažalost, i ove godine borimo se s pandemijom koronavirusa zbog čega u Areni nećemo organizovati manifestaciju na kojoj bi okupili sve prvačiće i podijelili im ruksake i knjige. Danas smo to učinili u Osnovnoj školi "Meša Selimović", dok će ostalim prvačićima podjela biti izvršena u njihovim školama - rekao je gradonačelnik Kasumović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.