open-navfaktor-logo
search
Gradonačelnik se oglasio
Kasumović ogorčen: Vlada FBiH je od građana Zenice otela 3,5 miliona KM, dužan sam podsjetiti Nikšića da...
Vlada Federacije BiH na sjednici održanoj 22. decembra pokazala je još jednom kako je od građana Zenice otela tri i po miliona maraka koja su bila predviđena u budžetu za 2023. godinu za izgradnju bazena u Crkvicama, a ta sredstva dodijelila je KSC-u Mostar, poručio je gradonačelnik Zenice. 
11.01.2024. u 12:00
get url
text

- Poražavajuća je činjenica i to kako je ranije osam miliona KM dato za Olimpijski bazen u Mostaru, a sada dodatno i tri i po miliona otetih od zeničke djece.

Naime, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je donijela odluku o izdvajanju po milion i po KM za Velež i Zrinjski, te tri i po miliona KM za troškove izgradnje objekta KSC-a u Mostaru. Dužan sam podsjetiti i informisati premijera Nermina Nikšića, ali i SDP, kako je Tuzla drugi, a Zenica treći grad u FBiH. Slijedom toga, nije mi jasno zbog čega Sloboda iz Tuzle pa ni Čelik iz Zenice nisu dobili niti 100 KM?!

Pozivam Upravu NK Čelik i Robijaše, vjerne navijače i borce za NK Čelik, da reaguju, odnosno pitaju Vladu FBiH na osnovu čega su Zrinjskom i Veležu date tolike pare, a nikada niti jedna marka Čeliku kao ni Slobodi. Sagledavajući sve navedeno, suvišno je trošiti riječi na nelogične odluke i ovakvo tretiranje Zenice. Ovo, uistinu, nema smisla, poručio je Kasumović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.