open-navfaktor-logo
search
Obrušio se na medije
Kasumović okrivio novinare da Dodika "hrane": Neće biti blokada u Domu naroda FBiH, slijede izmjene propisa
Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, koji je bio domaćin sastanka "Osmorke" kazao je kako idu u implementaciju izbora, ali da moraju obaviti dodatne konsultacije sa partnerima na nivou Federacije i države kazavši kako nema govora o tome da će neke stranke napustiti "Osmorku".
04.01.2023. u 17:47
get url
text

- Ja sam za ovu priču od prvog dana i ostajemo svi, bilo je opuštajuće na sastanku. Mislim da je svađa i belaja dosta u ovoj državi - rekao je Kasumović.

Na pitanje novinara kako gleda na izjave Milorada Dodika o državnoj imovini, Kasumović je za Dodikovo ponašanje i izjave okrivio novinare.

- A što se tiče Dodika, njemu treba hrana a vi mu je dajete, ako ide u WC objavljujete. Ova država mora imati svoje pravosuđe, ko ne poštuje zakone treba biti odgovoran, moramo imati sposobne i hrabre tužioce koji će protiv svakog od nas podizati krivičnu prijavu. Kada bi ova država zavisila od Dodika ne bi je bilo. Niti zavisi niti će ikada zavisiti - rekao je Kasumović.

Na konstataciju novinara da nisu oni Didokovi partneri već "Osmorka", Kasumović se još više razljutio.

- Dodik je i prije imao sva četiri mandata, dala mu je SDA, i sada ima. U ovoj državi je takav Ustav da moramo razgovarati, jok eto u međuvremenu ćemo razgovarati sa Marsovcima! Da budem iskren, međunarodna zajednica ovdje pravi organizovani haos - poručio je izrevoltirano Kasumović.

Dodaje, kada je riječ o Domu naroda Parlamenta FBiH da neće biti blokada jer su spremne izmjene propisa. 

- Neće biti nikakvih problema oko Doma naroda FBiH, veoma brzo slijede izmjene propisa kako se imenuje - rekao je Kasumović. 

Upitan da li je riječ o izmjenama visokog predstavnika, odgovorio je "pa ovo vam je dovoljan išaret". 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.