open-navfaktor-logo
search
Bio na službenom putu
Kasumović se predao, SIPA saopćila da je uhapšeno ukupno 11 soba
Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, predao se pripadnicima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), koji od jutros vrše pretrese u okviru istrage u predmetu poznatom kao "Zenicatrans" potvrđeno je za Faktor. Oni su ga potom, po nalogu Tužilaštva, uhapsili.
01.12.2021. u 12:22
get url
text

Kasumović se istražiteljima SIPA-e predao u Sarajevu, a nakon što je Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona objavilo da je on za njih u bjekstvu.

- Nakon što nije pronađen na adresi stanovanja, nije bio na radnom mjestu i nije odgovarao na pozive, za nas je on bio u bjekstvu. Nakon što smo to saopćili, njegova advokatica je kontaktirala pripadnike SIPA-e i kazala da će on doći - kazala nam je Asmira Redžić, glasnogovornica Tužilaštva ZDK.

Kasumović je prije pola sata na svom zvaničnom Facebooku saopćio kako "nije u bjekstvu i da je stalno dostupan organima".

- Bio sam na službenom putu i čim sam se uvjerio u ovu spektakularno pripremljenu i organizovanu akciju SDA medija i kriminalnih struktura SDA i tužilaštva, odlučio sam dobrovoljno pristupiti na razgovor sa istražiteljima. Da sam imao bilo kakav poziv, kao legalista odmah bih se odazvao pozivu suda, tužilaštva, kako sam to radio tokom ovih pet godina koliko me proganja osovina zla - napisao je.

VEZANI TEKST - Tužilaštvo ZDK: Za nas je Fuad Kasumović u bjekstvu!

Iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) naknadno je saopćeno da su pripadnici ove policijske agencije završili pretrese na 11 lokacija i uhapsili isto toliko osoba.

- U operativnoj akcija "Zenicatrans" policijski službenici SIPA-e lišili su slobode 11 osoba. Prilikom pretresa stambenih i službenih prostorija pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku - naveli su iz SIPA-e.

Iz ove policijske agencije su dodali da su svi uhapšeni sprovedeni na krim-obradu u službene prostotije SIPA-e.

Nakon okončanja ovih radnji, uhapšeni će biti predati u nadležnost Кantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.