open-navfaktor-logo
search
MUP KS
Katica o zlostavljanju štićenika u Zavodu Pazarić: Policija preduzima sve aktivnosti pod nadzorom tužilaštva
Nakon što se u javnosti pojavio snimak zlostavljanje jednog od štićenika Zavoda Pazarić, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica rekao je danas za Faktor kako su pripadnici Uprave policije MUP-a KS uključeni u rad na predmetu koji se tiče zlostavljanja štićenika u Zavodu Pazarić.
17.08.2023. u 11:17
get url
text

U javnosti se pojavio snimak na kojem jedna od uposlenica Zavoda Pazarić tuče štićenika i upućuje mu psovke.

VEZANI TEKST - Delić traži otkaz i krivične prijave zbog zlostavljanja štićenika Zavoda Pazarić, ne znaju ko je učestvovao

- Pripadnici Uprave policije MUP-a KS su uključeni u rad po ovom predmetu a na osnovu saznanja iz medija. Preduzimaju se aktivnosti pod nadzorom tužilaštva - kazao nam je Katica.

Zavod Pazarić je federalna ustanova.

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić jučer je najavio kako će se zvaničnim dopisom obratiti Tužilaštvu i MUP-u i svim institucijama da se poduzmu koraci u rasvjetljavanju događaja za koji ne znaju kada je nastao, ko je učestvovao i koji su motivi.

Naime i 2019. godine u javnosti je fotografije zlostavljanja štićenika Zavoda Pazarić objavila tadašnja zastupnica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Sabina Ćudić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.