open-navfaktor-logo
search
Srebrenica
Kavazović u Potočarima: Učiniti sve da džemati u RS-u funkcioniraju u sigurnom ambijentu
Reis-ul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović posjetio je danas Memorijalni centar Srebrenica – Potočari poručivši da je "jako važno da učinimo sve da naši džemati na području RS-a funkcioniraju u jednom sigurnom ambijentu, u miru", javlja Anadolu Agency (AA).
22.04.2021. u 14:14
get url
text

U okviru posjete reis Kavazović je odao počast žrtvama genocida, obišao mezarje, te klanjao podne namaz. U okviru posjete reis Kavazović se sastao sa direktorom Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari Emirom Suljagićem.

Husein ef. Kavazović, reis-ul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, istakao je da je današnja posjeta redovni obilazak i posjeta Srebrenici.

- Danas smo ovdje u Srebrenici. Cilj nam je da u ovim uvjetima pandemije ipak obiđemo naše medžlise, susretnemo se sa imamima. Prilika je da obiđemo Memorijalni centar i razgovaramo o stvarima koje su u nadležnosti centra.

Mislim da je jako važno da učinimo sve da naši džemati na području RS-a funkcioniraju u jednom sigurnom ambijentu, u miru. Ramazan je za nas posebno vrijeme i molimo dragog Boga da muslimani isposte u zdravlju i sigurnosti.

Nadamo se da ćemo, uz Božiju pomoć, nastaviti naš rad kada je u pitanju Islamska zajednica na ovom području kao što je to bilo i do sada - rekao je reis Kavazović i dodao da je prije posjete Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari obišao i Memorijalni kompleks Veljaci u Bratuncu.

U okviru posjete reis Kavazović je razgovarao i sa imamima Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica.

- Nama znači uvijek kada nam dođe reis-ul-ulema. Posebnu emociju imamo prema njemu, jer je čovjek koji je dosta uradio za Srebrenicu i Podrinje. Njegovim dolaskom na mjesto reis-ul-uleme islamska zajednica se strateški okrenula prema džematima u manjem bh. enitetu. Uvijek se radujemo dolasku reis-ul-uleme – rekao je glavni imam Medžlisa IZ Srebrenica Damir ef. Peštalić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.