open-navfaktor-logo
search
Postignut dogovor
Kćerka Fikreta Abdića potvrdila: Laburisti formirali koaliciju sa Narodom i pravdom
U Velikoj Kladuši je 14. januara trebala biti održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća, ali je ona prekinuta jer dnevni red nisu podržali Laburistička stranka Fikreta Abdića, DNZ-Krajiška stranka i Narod i pravda.
27.01.2021. u 11:31
get url
text

Time su nagoviješteni i obrisi buduće koalicije, koju je u utorak potvrdila Elvira Abdić Jelenović, predsjednica Laburističke stranke i kćerka osuđenog ratnog zločinca i aktuelnog načelnika Velike Kladuše Fikreta Abdića.

- Znam da mnogim našim članovima i simpatizerima, ali i široj javnosti, je pomalo nelogično da nakon toliko godina koaliramo sa DNZ-Krajiškom strankom i sa vijećnicima NiP-a – izjavila je Abdić Jelenović.

VEZANI TEKST - "Nezavisni", a NiP-ov: Kandidat za načelnika Kladuše ljubio zaraženog da dobije koronu, tukao ljude...

Požalila se kćerka Fikreta Abdića na činjenicu da su na proteklim Lokalnim izborima zajednički nastupile sve "probošnjačke stranke" i to, dodala je, potpomognute stranačkim centralama iz Sarajeva.

- Išli su ka tome da se uništi Laburistička stranka, da se uzme mjesto načelnika – kazala je Abdić Jelenović.

U toj "probošnjačkoj koaliciji", kako je Abdić Jelenović naziva, učestvovale su sve probosanske stranke, osim Naroda i pravde.

Predsjednica Laburističke stranke je kazala da se ne bi trebali voditi politički dijalozi oko toga "da li je nešto opravdano ili nije opravdano", te je poručila da ta stranka ostaje ustrajna u onome što je obećala članovima i simpatizerima.

- Za naše simpatizere i članove je najbitnije da smo postigli taj dogovor, da je to nešto što treba pridodati pobjedi Laburističke stranke – poručila je Abdić Jelenović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.