open-navfaktor-logo
search
Pitali smo, odgovor nije stigao
KCUS jučer bio bez struje najmanje četiri sata: Pacijenti kažu da nisu mogli obaviti preglede, menadžment šuti
U periodu od najmanje četiri sata, koliko nije bilo struje, prema informacijama koje je Faktor dobio od pacijenata, nije radila laboratorija, niti su pacijenti mogli biti podvrgnuti pregledima ultrazvuka, Magnetne rezonance, CT-a
AUTOR: A. S.
28.05.2024. u 12:00
get url
text
Prema informacijama Faktora, jučer ujutro oko 10 sati u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) nestalo je struje.
U periodu od najmanje četiri sata, koliko je ovaj zdravstveni centar bio bez električne energije ili njegovi dijelovi, prema informacijama koje je Faktor dobio od pacijenata, nije radila laboratorija, niti su pacijenti mogli biti podvrgnuti pregledima ultrazvuka, Magnetne rezonance, CT-a.
Jutros je novinar Faktora, pismenim putem zatražio informaciju više od menadžmenta KCUS-a.
Upitali smo: koji je razlog nestanka struje i koliko je nije bilo te u kojim klinikama tačno je došlo do nestanka elektručne energije?
Upitali smo i da li je tačno da u vrijeme, dok nije bilo struje, nisu radili: laboratorija, a pacijenti nisu mogli obaviti sljedeće preglede: ultrazvuk, magnetnu rezonancu, CT?
Menadžmentu KCUS-a postavili smo i pitanje - da li zdravstvena ustanova ima rezervne agregate, koji se pale u slučaju nestanka električne energije, te ako imaju da li su stavljeni u funkciju u vrijeme dok u KCUS-u nije bilo struje?
U pismenom upitu, koji smo proslijedili putem emaila zamolili smo nadležne u KCUS-u da odgovor dobijemo najkasnije danas do 11.30 sati. Međutim, odgovor nije stigao.
Kad i ako iz KCUS-a pošalju odgovor, Faktor će ga u cijelosti objaviti.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.