open-navfaktor-logo
search
Traže zaštitu
KCUS: Sutra dvosatni štrajk upozorenja zbog napada na dr. Hasanbegovića
Zdravstveni radnici zahtijevaju zaštitu kao službene osobe, kao i da se u vezi sa jučerašnjim napadom na ljekare moraju hitno poduzeti ozbiljni koraci
13.11.2019. u 14:28
get url
text

Uposlenici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu na hitnom su sastanku donijeli odluku da sutra održe dvosatni štrajk upozorenja u povodu prijetnji i napada na prof. dr. Edu Hasanbegovića.

Sastanku su prisustvovali generalna direktorica KCUS-a prof. dr. Sebija Izetbegović, svi direktori disciplina, šefovi klinika, glavne sestre, svi ljekari klinika smještenih na lokalitetu Jezero, predsjednica Sindikata KCUS-a Dženana Hrustemović, DMS i predsjednik Ljekarske komore FBIH, dr. Harun Drljević. Prisutni su iznijeli negodovanje i oštro osudili napad uz prijetnje vatrenim oružjem na prof. dr. Edu Hasanbegovića, dr. Danku Pokrajac, medicinsku sestru Almu Hadžić i sekretaricu sa Klinike za pedijatriju KCUS-a Munibu Omerović.

Zdravstveni radnici zahtijevaju zaštitu kao službene osobe, kao i da se u vezi sa jučerašnjim napadom na ljekare moraju hitno poduzeti ozbiljni koraci. Tokom sutrašnjeg štrajka ljekari i medicinsko osoblkje iznijet će i ostale zahtjeve, a štrajk će se održati u krugu KCUS-a od 12 do 14 sati, saopćio je KCUS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.