open-navfaktor-logo
search
Po preporuci Zavoda
KCUS uvodi zabranu posjete pacijentima
Stručni Kolegij KCUS-a donio je odluku o zabrani posjeta na klinikama i odjelima, shodno preporukama Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, saopćeno je iz te zdravstvene ustanove.
17.01.2024. u 14:34
get url
text

Odluka je donesena imajući u vidu da se bilježi porast pacijenata oboljelih od sezonske gripe, te da je zabilježeno cirkuliranje virusa influence, i to tipovi A (H3), B i COVID-19.

- Pored preporuke za uvođenje zabrane posjeta na klinikama KCUS-a, Zavod za javno zdravstvo KS preporučuje i druge mjere kojih se osoblje KCUS-a u potpunosti pridržava.

Odluka o zabrani posjeta bit će na snazi do poboljšanja epidemiološke situacije i donošenja novih preporuka ZZJ-a KS, o čemu ćemo blagovremeno obavijestiti javnost.

Molimo građane za razumjevanje, te da se pridržavaju preventivnih mjera koje prepoučuje Zavod za javno zdravstvo KS - naveli su u saopćenju iz KCUS-a.

Podsjetimo, Opća bolnica "Prim.dr. Abdulah Nakaš" zbog povećanja broja oboljelih od respiratornih infekcija gornjih dišnih puteva, privremeno je obustavile posjete pacijentima 12. januara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.